top of page

Vær snill mot deg selv og bli en bedre forfatter

Hør episode 10


Hilde Østby, forfatter, skrivelivet
Hvordan bruke det vi vet om hjernen til å bli en bedre forfatter? Hilde Østby har kloke svar. Foto: Ihne Pedersen

Hilde Østby er Skrivelivets første gjest! Hun er aktuell med Mageboka og snakker litt om den, en del om forrige bok «Kreativitet» og mye om skrivelivet generelt. Om jeg skal forsøke meg på en svært kort oppsummering:


Vi må stresse ned og være snille mot oss selv. Ikke bare fordi det høres fint ut å si det, men fordi kroppen og hjernen er skrudd sammen på den måten. Mindre stress gir bedre ideer, bedre skriving og bedre liv.


Hør på, det vil du garantert få noe ut av!


Ja, og så håper jeg at du bærer over med en glad amatør når det gjelder lyd. For det meste fungerer det fint, men det er litt støy og litt usynkronisert tale oppå hverandre nå og da. Sånn går det når man sitter i hver sin kommune og ikke velger riktig opptaksprogram. Da har jeg lært det til neste gjest.


Nevnt i episoden

Hilde Østbys forfatterside

Lanseringen av «Kreativitet», med Else Kåss Furuseth, Maja Lunde, Peder Kjøs og Kjersti Bjørkmo

Mageboka


Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page