top of page

Stephen Kings verktøykasse


Boka "On Writing" av Stephen King er kanskje en av de beste bøkene som er skrevet om det å skrive.Noe av det fineste ved den, er hvordan han beskriver onkelens verktøykasse og hvor tung den var å flytte rundt på. Da Stephen var liten, skulle han og broren hjelpe onkelen med å flytte verktøykassa en gang de var på besøk. De ble overrasket. Ikke bare var det rart hvor blytung den var. Stephen stusset også over at onkelen bare brukte noen få verktøy. Hvorfor drasset han rundt på hele den tunge kassa da? Svaret: Man vet aldri hva man får bruk for.


Dette er en god inngang til denne boka. Jeg er begeistret for noen av verktøyene King beskriver og stiller meg litt mer tvilende til andre. Men alt i alt: Denne boka er inspirerende lesning for alle som skriver eller vil skrive. Hør episoden for en inngang til boka.


Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page