top of page

Snakk og skriv om manuset ditt


"Hva jeg skriver om? Nei, det handler om kjærlighet, da. Og så skjer det et mord. Og så er det mange naturskildringer av området der handlingen foregår, med vakker fjellnatur."


Hør episode 30: Å snakke og skrive om manuset ditt


Ville du skrevet dette i e-posten som du legger ved til et forlag når manuset skal sendes inn? Tenkte meg det. Det er likevel lett å si tilsvarende ting når du snakker med folk.


Følgebrev til forlag er viktig. Men å presentere det du skriver om, er mye mer enn det. Hvis du skal på et skrivekurs, eller er til stede i en annen sammenheng hvor du møter andre kreative, eller på fest hvor det er naturlig å snakke om hva du skriver på akkurat nå.


Det kan være ubehagelig å snakke om det man har produsert selv. Da begynner du også å kjenne på at andre skal lese det og bearbeide det, mene ting om det.


Samtidig: Kjenn litt på hva det er som driver deg. Du har produsert all denne teksten for at du vil at andre skal lese den, ikke sant? Da må du hjelpe andre inn i den.

I denne episoden gir jeg noen tips til hvordan du kan snakke om manuset på en kort og konsis måte i flere sammenhenger, mens du står på trygg grunn. Jeg forteller hva redaktører i norske forlag synes er et godt følgebrev. Og så har noen spurt meg: Må du oppgi sjanger for manuset ditt når du sender det inn? Det er det ikke noe klart svar på, men jeg gjør et forsøk likevel.


Nevnt i episoden

NRK Bok om Helene Flood og sjangeren psykologisk thriller (Spotify)Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page