top of page

Lov og rett i skrivelivet


Skrivelivet handler ikke bare om å sitte bak Mac-en og kverne ut gode historier. En dag skal du gi ut en roman, holde et foredrag, skrive en reportasje. Da kommer det en avtale eller kontrakt på bordet. Eller det kommer ikke i det hele tatt.

Hør episode 38: Lov og rett i skrivelivet


På et eller annet tidspunkt må du forholde deg lover, kontrakter og andre tekster hvor paragrafene flagrer. Noe av det er komplisert, men det trenger ikke være så vanskelig.


Hvordan skal du vite at du ikke blir lurt? Hva er egentlig opphavsrett? Hva er det smart å se etter i en kontrakt når du skal gi ut bok? Hvem kan hjelpe deg om du er i tvil? Episode 38 av Skrivelivet kan i alle fall hjelpe deg litt på vei.


NB: Beklager lydproblemer i denne episoden.


Flere tips til deg som skriver

Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page