top of page

Kan du kalle deg forfatter?


Skrivelivet er tilbake etter en pause!


I denne episoden snakker jeg om et spørsmål mange er opptatt av: "Kan jeg kalle meg forfatter?"


Hør episode 45


En haug med kriterier dukker opp. Holder det å ha gitt ut én bok? Må boka, eller bøkene, være utgitt på papir? Må det være et etablert forlag som har gitt ut bøkene? Begår du urett mot en som har utgitt bøker ved å kalle deg selv forfatter? Og hvorfor er det sånn at noen, selv etter å ha gitt ut mange bøker, sliter med å bruke ordet "forfatter" om seg selv?


Jeg knytter dette spørsmålet til skrivepraksis og trygghet som skrivende - eller forfatter, om du vil. Tenk over hvor mye spørsmålet om hva du skal kalle deg, egentlig betyr. Står det i veien for det å skrive på noen måte? Det gjorde det ikke for meg som treåring, i alle fall, som bildet tydelig viser.


Nevnt i episoden

Facebook-gruppa Skriverne

Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page