top of page

Ideer som reiser og vokser


Antologien "Skrivehistorier" (Flamme Forlag 2015) har samlet en bråte tekster fra forfattere som handler om det å skrive. En konfekteske for oss som produserer tekst og liker å snakke og tenke rundt det å skrive.


Hør episode 28

Jeg leste og likte «Brødrene Henriksen» da den kom i 2000. Selv om man skulle tro ut fra Engers tekst i Skrivehistorier at den først og fremst handler om scenekunst, er det ikke tilfelle. Den har en åpningsscene som forteller om de to brødrenes tragedie på en måte som gjør at jeg husker den i dag, over tjue år senere. Men dette forholdet de to imellom, denne omsorgen, har altså sprunget ut av en anekdote om en elendig skuespiller.


Seth Godin fra episode 25 sier at det ikke finnes magi i skriving. Kanskje han har rett, og jeg liker ikke nødvendigvis adjektivet «magisk» fordi det er i ferd med å bli forslitt, men akkurat dette synes jeg likevel smaker av magi. Dette at man kan ta en anekdote fra forbifarten, gjemme på den, ta noen notater, foredle den og så få en hel, glimrende roman ut av den.


Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page