top of page

Hva er din gulrot?


gulrot, gulrøtter, motivasjon, skriving, skrivelivet
I ukas episode snakker jeg om motivasjon og belønning når du skriver. Foto: Storyblocks

Hør episode 11

Bruker du en gulrot når du skriver? En belønning når du har skrevet ferdig et kapittel eller nådd en milepæl? Det kan hende at det er riktig, men det kan også hende at du skal finne på noe annet der du er nå.

Et vitenskapelig forsøk med et stearinlys, tegnestifter og fyrstikker kan lære oss mye om dette. Jeg forklarer hvordan du kan bruke det å vite mer om motivasjon til å jobbe bedre med tekstene dine. Og hvordan magien ved det å skrive kan være motiverende i seg selv.


Nevnt i episoden

Daniel Pink på TED Talks

Intervju med Peter May på Viking TV

Myriam Bjerkli og research

Podcasten Om skriving, episoden med Nils-Øivind Haagensen

Bokarbeid, sidekalkulator

Skriverne, Facebook-gruppe


Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page