top of page

"Har du ikke talent, kan du like gjerne la være"
Dette hørte jeg noen si en gang. Jeg husker ikke hvem, men det var på en fest for lenge siden. Trolig en med høy vinglassføring og begge beina godt plantet i bokbransjen.Hva er egentlig talent for noe? Næringslivet har så mange definisjoner av begrepet at de blir helt forvirret. De spenner fra "medfødte egenskaper" til "flinke folk". Det er nok den første som gjør seg mest gjeldende i kulturlivet og gjør at folk kan lire av seg slikt som bokbransjepersonen med sitatet i overskriften.


I denne episoden viser jeg til en studie som kan tyde på at forfattertalent går i arv, og en kritikk av studien som viser hva som er problematisk ved den. Har du noen gang tenkt at "jeg er ikke talentfull nok, så jeg kan like gjerne gi opp skrivingen", synes jeg du skal høre på denne episoden for å få litt oppmuntring og motivasjon. Selv om vi ramler inn i "født sånn eller blitt sånn"-diskusjonen, er det slett ikke sikkert at det har noe å si for din og min skriving.


Nevnt i episoden

Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page