top of page

Forfatteren som entreprenør


Dame som sitter foran pc, og snakker i telefonen.

Når du hører flotte ord som gründer, startup, innovasjon og entreprenørskap, tenker du som skrivende kanskje: «Dette høres merkelig ut». Eller «Dette har ikke noe med meg å gjøre. Jeg skal jo bare skrive, jobbe fram historier, bruke skaperkraften min.»Det å skrive og bruke skaperkraft er kjernevirksomheten din. Hvis vi skal holde oss til en business-terminologi. Jeg vet at det er fremmed for mange av dere, men ofte kan det være slik at et bytte av perspektiv gir nye innsikter som vi kan bruke til noe. Det er jo en av grunnene til at vi leser bøker i utgangspunktet, er det ikke?


Jeg har sansen for en tilnærming som brukes programmet Ovasjon. Det er et program i regi av Kulturrådet for kunstnere og kreative næringer. Programmet bygger på funnene i boka Entreprenørskap. En praktisk håndbok av Yngve Dahle. Hør mine erfaringer fra dette og hvilke berøringspunkter jeg ser mellom forfatterskap og det å tenke systematisk som en entreprenør.Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page