top of page

Få djevelen vekk fra skulderen


Hva er det djevelen på din skulder sier til deg?

«Dette kan du ikke. Bare gi opp den skrivingen!»

«Ingen kommer til å ville gi ut det rælet her.»

«Forlagene kommer til å le av deg!»

«Kaller du det der en bok? Det er så langt fra en bok!»

«Så du tror du er forfatter? Det kommer du aldri til å bli.»Alt dette kommer fra et sted. Noen kan ha sagt noe til deg som barn som likner, noe som har bitt seg fast. Noen lo da du måtte lese teksten din høyt i klassen. Det ble flaut, og du ville ikke skrive mer. En lærer kan ha kommet med en tankeløs kommentar.


Kanskje du tenker at det å være forfatter er noe forfinet og noe for folk fra en annen bakgrunn enn deg. For utadvendte folk som briljerer med vittigheter i selskapslivet, eller for introverte genier som sitter med uvasket hår på et mørkt kvistværelse og kverner ut prisvinnende litteratur. Det eneste de har felles, er at de bruker rødvin som drivstoff.


Du er bare en helt vanlig mann eller dame fra en helt vanlig bakgrunn – deg er det ikke noe spesielt ved, og derfor kan du ikke bli forfatter.


Det kan også hende at du ikke aner hvor det kommer fra. En eller annen generell mangel på selvtillit, kanskje.


I denne episoden viser jeg ulike måter du kan få vekk djevelen på. Eller i alle fall få den på trygg avstand for en stund. Hvem vet, kanskje du finner din egen superkraft for å bekjempe den?


TED-talks som har inspirert episodenFoto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page