top of page

En fugl av gangen"Bird by bird" er en perle av en bok for oss som skriver. Forfatteren Anne Lamott er fra San Francisco og har gitt ut atten bøker, både sakprosa og skjønnlitteratur. Hun har virkelig skrevet hele livet, og hun er arvelig belastet, siden faren hennes var forfatter.


Hør episode 26


Tittelen "Bird by bird" stammer fra et råd faren ga broren hennes da han skulle skrive en stor skoleoppgave om fugler. Han følte seg overveldet og lurte på hvor han skulle begynne. "Du må ta det fugl for fugl", var farens råd. Med den underliggende beskjeden: «få det gjort».


Denne anekdoten er grunnlaget for skriverådene Anne Lamott gir. Mye handler om å bryte ned store, overveldende oppgaver i mindre biter. Ikke sett deg ned og tenk «jeg skal skrive den store romanen». Begynn med en del av det du har lyst til å formidle.


Lamott tar også for seg følelser rundt skrivingen, som sjalusi og usikkerhet. Og selvsagt skal vi også innom spørsmålet "Hvorfor skriver du?".


Anne Lamotts Facebook-side

TED talk: 12 truths I learned from life and writing

Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page