top of page

Det finnes ikke magi i skriving


Seth Godin har skrevet The Practice, en bok som kan hjelpe din skriving videre. Foto: seths.blog

I boka The Practice er markedsføringseksperten Seth Godin opptatt av den kreative praksisen og hvordan den bør se ut, dersom du vil leve av det du skriver, få et publikum for tekstene dine eller begge deler.


Hør episode 25


Godin kommer med sitater fra musikkeren og nobelprisvinneren Bob Dylan og lyrikeren Percy Byshe Shelley som opphøyer det å skrive til noe mystisk eller magisk. Skriving er løsrevet fra det rasjonelle. Det er for noen utvalgte som en ånd kommer ned til.


Tull, sier Seth Godin. Skriving, og annen kreativ virksomhet, er arbeid. Og det krever en jevn, konsistent praksis for å bli virkelig god. Men det krever også en sjenerøs innstilling, og ganske mye annet. I podcastepisoden kommer jeg inn på noen flere de gode av poengene hans og har også en smule kritikk mot boka.


Lenker

Seths site

Seths blog

Podcasten Akimbo

Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page