top of page

Å jobbe en-til-en


//reklame for egen tjeneste


Synes du det er fint med skrivekurs, webinarer, workshops, sjekklister og annen type påfyll når det gjelder skrivingen din? Det synes jeg også. Men noen ganger kjenner jeg på et behov for noe annet. Det gjør også folk jeg snakker med.De har, som jeg, lyst til å sparre med en som så dem og deres behov. En som har kjent på usikkerheten som de selv baler med. En som forstår hvor de bør satse der de selv har mistet oversikten. En som river seg i håret over hvor lang tid ting kan ta.

Hør episode 43: Å jobbe en-til-en


Å jobbe en-til-en er noe av det fineste jeg gjør. Jeg har gjort det i andre sammenhenger, med folk på arbeidsplasser og hvordan de skal få det best mulig på jobb. Mye av det kan lett overføres til skrivelivet. I tillegg kommer alt man må tenke på om forlag, avtaler, samarbeid og alt annet som det kan være vanskelig å holde styr på.


Mål er noe annet som er viktig, og som jeg har snakket mye om før. Hva er et riktig mål for deg? Skal det være en bokutgivelse som blir en bestselger? Eller er det kanskje ikke en utgivelse som er det rette for deg å jobbe mot? Kanskje målene skal handle om hvor mye du får skrevet, om å skaffe seg gode vaner eller noe annet. Eller å ikke sette seg mål i det hele tatt. Noen prosesser kan bremse opp eller gå i feil retning om man setter mål altfor tidlig. Å jobbe en-til-en hjelper til med å få klarhet i dette.


Selv om du tenker at en-til-en ikke er noe du vil gjøre akkurat nå, eller du ikke har råd, tror jeg at episoden kan være nyttig for deg. Det jeg snakker om, er viktige ting å tenke på når det gjelder ditt eget skriveliv og hva du vil ha ut av det, uansett hva slags hjelp og støtte du velger.


Foto: Eirin Dahl. Manuskonsulent Ingrid som smiler mot kamera.

Hvem er jeg?

Jeg heter Ingrid Sande Larsen, og jeg har skrevet hele livet.

I mange år har jeg jobbet med tekst på forskjellige måter, som journalist, pr-rådgiver, markedssjef, informasjonssjef, tegneserieredaktør, manuskonsulent, oversetter, språkvasker og korrekturleser. 

Nå er jeg i gang med å skrive skjønnlitteratur, etter mange år uten selvtillit på det området. Da jeg kom skikkelig i gang, tenkte jeg mye på hvorfor det hadde løsnet og bestemte meg for å hjelpe andre. Det gjør jeg gjennom

Foto: Eirin Dahl

Kontakt

Lurer du på noe?

Send en e-post til skriveliv1@gmail.com.

  • Spotify Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Instagram
bottom of page